donderdag 31 mei 2012

Introductie

 De wereld verandert in een razendsnel tempo. Steeds meer mensen krijgen het steeds slechter. Irritaties, frustraties en spanningen nemen dagelijks toe. Vingers worden gewezen, maar wat is er werkelijk aan de hand?! We leven in een overgangstijd.

Over de weg die wij momenteel gaan, kan ik kort zijn;
Wij plunderen dit kosmisch wonder, én het geplunderde vormt de basis van ons systeem; de economie.
Tweehonderd jaar geleden zat de aarde nog bomvol; de economie kon groeien.
Maar die tijd ligt inmiddels achter ons. De productie stagneert.
Daarnaast wordt ons probleem aanzienlijk vergroot aangezien de wereldbevolking exponentieel toeneemt.
Als we niet anders gaan denken zal er zodoende dan ook ergens in de toekomst een tijd aanbreken dat er hier vele miljarden zullen leven, met niets meer te plunderen.
Dát is de weg die wij nu gaan.

Duurzaam is hot; de reclamespotjes voor auto's worden steeds groener. Het geeft ons een goed gevoel.
Maar helaas is het product 'duurzaam' uiterst misleidend.
Want alle duurzame initiatieven ten spijt, plunderen wij de aarde op maximale kracht, en is de vraag naar het geplunderde 'all time high' (zie de prijsvorming). Dát is de realiteit.

Met deze blog zal ik jullie op de hoogte houden van mijn idee, initiatief; om globale bewustwording te bevorderen én wat ik met Vipassna voor ogen heb.

Vipassana is bedoeld om het leven te leren zien zoals het werkelijk is; wij be-leven een kosmisch wonder.
En wij zouden hier in Vrijheid, Overvloed, Respect, Vrede en Liefde kunnen leven.

Aangezien wij gevangen leven binnen economische kaders, én aangezien de economische kaders ons regelrecht naar de afgrond voeren, geloof ik niet dat de huidige maatschappij zodanig geherstructreerd kan worden dat wij het noodlot kunnen afwenden.

Met Vipassana wil ik met een schone lei beginnen. De afgelopen 300,000 jaar hebben we veel geleerd. Gebruik die kennis om een nieuwe wereld te creëeren.

En de opbrengsten van 'De Nacht dat de Sterren Dansten' zal ik gebruiken om mijn steentje bij te dragen aan die Nieuwe Wereld. Een wereld waar iedereen in Vrijheid, Overvloed, Respect, Vrede en Liefde zal leven.
Hoe mooi zou dat zijn?!